Esteu aquí

Aquest cap de setmana se celebra la 44a Fira Avícola, la primera a la Granja de la Ricarda

És una de les fires de referència a Catalunya de la gastronomia amb productes locals, com el pollastre Pota Blava i la carxofa

dimarts, 12 desembre, 2017 - 13:00

El Prat acollirà la 44a Fira Avícola de la Raça Prat del 15 al 17 de desembre. Un any més, es posarà l’accent en l’excel·lència dels productes de proximitat local, el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat, i en la gastronomia. 

Aquesta cita anual s’ha convertit en una fira de referència, no només al Baix Llobregat, sinó arreu de Catalunya, juntament amb la del gall de Vilafranca del Penedès. El Pota Blava compta amb el segell europeu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP).

A la Granja de la Ricarda

La principal novetat d’aquesta edició és el trasllat de la fira a la Granja de la Riarda, una antiga granja reconstruïda, que connecta amb la voluntat de la fira de posar en valor els productes de proximitat. Gràcies al trasllat d’ubicació, la superfície firal s’ha ampliat a més de 19.000 m2. A més, la localització estratègica de la Granja de la Ricarda, a l’Eixample Sud del Prat, permetrà ampliar les places d’aparcament i facilitar l’accés als vianants. 

Els visitants de la Fira podran gaudir de la gastronomia local a la Fira Tapa Pota Blava i al restaurant de la Granja de la Ricarda. S’hi podran degustar tapes, platets, esmorzars de pagès, menús especials amb pollastre Pota Blava i Carxofa Prat. Si ho prefereixen, els visitants també podran endur-se el menjar per emportar, o bé comprar productes de proximitat al Mercat de Pagès. A més, es podrà gaudir de demostracions de cuina en directe (showcooking).

La Fira acollirà prop de 150 expositors de productes avícoles, agrícoles i ramaders d’arreu del país. També s’hi podrà trobar l’estand municipal, que posarà en valor el programa d’educació ambiental del Prat de Llobregat, pioner a Catalunya i que enguany commemora el seu 30è aniversari.  En aquest espai, tant els adults com els més petits es podran submergir en els espais naturals del Delta, amb el suport de materials audiovisuals, recreacions... o a través d’ulleres de visió de 360 graus.  

Economia social, entitats i comerç  

El mateix recinte de la Granja de la Ricarda acollirà tres mostres més: la 30a Mostra Comercial, la 15a Mostra d’Entitats i la 1a Fira de l’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat

En aquesta edició, guanyaran presència les entitats de l’economia social i cooperativa. Si bé fins l’any passat ja comptaven amb un espai reservat a la Mostra Comercial, aquesta serà la primera edició en què comptaran amb una fira pròpia, organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat i l’Ajuntament del Prat. 

La nova mostra vol acollir una representació de les entitats de l’Economia Social i Cooperativa (ESC) de la comarca del Baix Llobregat, amb serveis compartits, per donar a conèixer que existeix un altre model d’economia que pot oferir solucions en tots els àmbits del consum: l’habitatge, l’alimentació, les comunicacions, el transport, el finançament... En aquest sentit, acollirà xerrades sobre temes com la prevenció del malbaratament alimentari, l’estalvi energètic o el reciclatge, entre d’altres. A més de les activitats de la fira d’economia social, cal destacar que la Fira Avícola ha programat una xerrada sobre cuina solar.

Pel que fa a la Mostra d’Entitats, acollirà espais expositius i activitats organitzades per més d’un centenar d’entitats d’àmbit cultural, educatiu, social, esportiu..., moltes d’elles per a públic infantil i familiar. A més, s’hi podrà trobar un punt de votació per participar en el procés dels pressupostos participatius que l’Ajuntament del Prat celebra entre l’1 i el 31 de desembre. 

La Mostra Comercial acull diferents sectors d’activitat econòmica  i expositors tant del comerç i empreses locals com procedents d’altres punts del país, oferint una amplia gamma de productes i serveis. També s’hi podran trobar els emprenedors del municipi i un sector d’alimentació de productes artesans.

En total, és previst que més de 80.000 persones visitin la fira, organitzada per l’Ajuntament del Prat, juntament amb criadors, pagesos, restauradors, entitats, empreses cooperatives i comerç local.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 29 juliol, 2021 - 15:45

El Departament d'Educació incrementa en 4.215 les places d'FP de grau mitjà per donar resposta a l'augment excepcional de la demanda

D’aquestes, 60 places van destinades al Cicle de Grau mitjà de Cures...

dimecres, 28 juliol, 2021 - 14:15

Últims dies per sol·licitar els ajuts de suport a la solvència empresarial en el context de la covid de la Generalitat

Divendres vinent, 30 de juliol, finalitza el termini per realitzar la...

dimecres, 28 juliol, 2021 - 11:00

El Fòrum de les ciutats amb el Consell de Formació Professional denuncia la manca de places per al curs 2021-2022.

El Fòrum de ciutats amb Consell de la Formació Professional està conformat...