Esteu aquí

Continuen actius els clubs de lectura

El format virtual, una eina de proximitat

Els clubs de lectura continuen

dijous, 21 gener, 2021 - 10:30

La situació excepcional de l'estat d'alarma ha convertit l’eina virtual en imprescindible per les noves relacions socials. Les trobades en línia dels clubs de lectura són el nou format per mantenir la participació i la continuïtat d'aquesta activitat de lectura i aprenentatge compartit.

Des de la Biblioteca Antonio Martín es mantenen actives les sessions compartides de lectura, diàleg i reflexió, és per això que es treballa per la permanència d’aquesta activitat tan característica i emblemàtica.

El curs lector va començar la seva activitat al mes d’octubre de forma presencial i seguint en tot moment les mesures de seguretat establertes, però l’actualitat ha provocat nous canvis. Tant la Biblioteca com la ciutadania s’adapta als nous formats i la nova normalitat, recolzant les activitats en l’eina virtual.

La Biblioteca col·labora amb els clubs de lectura del municipi facilitant els llibres comentats periòdicament. Alguns d’aquests clubs són La Seda i Novel·la històrica. Les lectures són escollides dels fons col·lectius de novel·les de la Xarxa de Biblioteques Municipals.

Hi ha altres clubs de lectura que es realitzen des de la Biblioteca, tenen una tutoria directa amb una implicació activa del personal de la Biblioteca, com són aquests:

Novel·la negra virtual

Club creat l’any 2010 especialitzat amb la temàtica policíaca i d’intriga.

A la propera sessió parlaran del llibre, Mandíbula, de Mónica Ojeda.

En Femení: la veu i la paraula virtual

Club creat l’any 2019, que tracta temes sobre la igualtat de la dona, els seus drets, l'anàlisi de l'evolució del seu paper a la família, la societat, la cultura, al llarg de la història i a l'actualitat.

A la propera sessió parlaran del llibre, L’agulla daurada, de Montserrat Roig.

Enjoy Reading virtual

Club creat l'any 2009. Es realitzen lectures de novel·les originals en anglès, tot comentant els continguts. El nivell que es recomana és avançat i la participació de l'integrant del club és molt alta.

A la propera sessió parlaran del llibre, Music for Chameleons, de Truman Capote.

Parlons livre virtual

Club creat el desembre del 2012. Els assistents llegeixen novel·les en francès i la sessió de debat posterior també es realitza en aquest idioma. Es requereix domini del francès.

A la propera sessió parlaran del llibre, J'irai cracher sus vos tombes, de Boris Vian.

Grans lectors virtual

Club adreçat a la gent gran, nascut el 2010, en col·laboració amb el Departament de Ciutadania de l'Ajuntament, Programa de la Gent Gran.

A la propera sessió parlaran del llibre, Proyecto Esposa, de Graeme Simsion

Els clubs a la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM)

Des de la XBM també es fomenta la participació en nous clubs de lectura virtuals, com els que presenten a la cinquena edició: El colibrí de Sandro Veronesi amb el seu traductor al català, Pau Vidal i El càstig amb el seu autor Guillem Sala.

 

La biblioteca agraeix als participants la seva implicació i la seva voluntat per voler compartir el seu temps, els seus coneixements i la seva predisposició a mantenir una certa normalitat. Només resta encoratjar els nostres clubs i a l'entusiasta comunitat lectora a seguir en contacte.

Si esteu interessades a participar d'algun d'aquests clubs de lectura, poseu-vos en contacte amb nosaltres escrivint a b.prat.am@diba.cat

Compartir

Noticies relacionades

elpratdepostal_agenda.jpg

divendres, 26 febrer, 2021 - 09:00

El Prat de postal, una nova exposició al Cèntric Espai Cultural

Recull de postals on el Prat és el protagonista
Participa al Ribera Talent!

dijous, 25 febrer, 2021 - 12:00

Presentem el "Ribera Talent", un concurs dirigit a joves que vulguin compartir els seus talents

Una proposta del grup participant de les Tardes Joves del Ribera, amb l...

dijous, 25 febrer, 2021 - 12:00

La Biblioteca Antonio Martín vola cap als centres educatius

S’envien diversos reculls bibliogràfics a les escoles implicades en el...