Rebuts més de 50 projectes artístics que dialoguen amb la ciutat

Convocatòria Unzip 2020

dijous, 11 juny, 2020 - 12:00

La Convocatòria /Unzip 2020, que promou diferents ajuts per a la realització de projectes d'art vinculats al Prat de Llobregat, es va tancar el passat 1 de juny amb la rebuda de més de 50 projectes, una quarta part d'artistes vinculats al Prat, que descriuen altres maneres possibles de relacionar cultura, ciutadania i els contextos educatius, socials, econòmics i ecològics del Prat. Estranyes relacions només en aparença que generen noves possibilitats de convivència.

Durant aquestes setmanes de convocatòria oberta, s'ha contactat i treballat  amb la comunitat artística del Prat i rodalies, realitzant al voltant de 20 trobades personalitzades i 28 assessoraments amb agents, artistes i col·lectius que s'han acostat a la convocatòria i la ciutat. També s'han pogut resoldre dubtes i ajudar en el procés de presentació durant les dues sessions del taller de dossier d'artista que /Unzip realitza en col·laboració amb l'Escola d'Arts del Prat i que ha comptat amb 12 participants. 

Selecció dels projectes i funcionament del jurat

Entre els mesos de juny i juliol es continuarà el procés de la convocatòria amb la deliberació del jurat, les entrevistes a les propostes preseleccionats i la publicació i difusió de la selecció final dels projectes de la Convocatòria /Unzip 2020. 

En aquests moments estem en el procés de decisió dels projectes que es desenvoluparan a la ciutat. Per a aquesta tasca es conformarà un jurat, format per professionals, plataformes i projectes independents que treballarà amb els responsables dels nodes del programa d'arts visuals (CC Jardins de la Pau, CC Sant Jordi – Ribera Baixa, CC Palmira Domènech, La Capsa, /Unzip Torre Muntadas i l’Escola d’Arts del Prat).

El jurat realitzarà conjuntament la preselecció de fins a dos projectes per modalitat (Fotografia i societat, Art al barri, Art i educació, Audiovisual comunitari, Música i territori, Projectes audiovisuals) i, a continuació, cadascun dels nodes s’encarrega d’entrevistar personalment als projectes candidats de la modalitat que impulsen per tal de decidir la proposta que finalment es desenvoluparà durant la convocatòria.

Procés del LAB LAIKA - Modalitat Exposició

En paral·lel, s'ha posat en marxa el LAB LAIKA - llançadora de projectes, amb la participació de totes les propostes presentades en la modalitat Exposició.  El laboratori  es desenvolupa en tres fases: una primera, de trobada i selecció comunitària de fins a quatre pre-projectes; una segona fase de desenvolupament de les propostes preseleccionades (mesos de juny i juliol);  i una tercera fase, en què es decideix conjuntament la proposta que continuarà desenvolupant-se en la modalitat Exposició de la Convocatòria /Unzip 2020 (finals de juliol).

Des d'/Unzip agraïm molt als col·lectius i persones que s'han presentat a la convocatòria el seu interès en proposar projectes que s'insereixin en la realitat del municipi. Cultura és tot el que ens passa, com ens passa, ens afecta i sobretot, com transforma-ho i narrar-ho juntes, per això us convidem a seguir els processos de la convocatòria al web d'/Unzip Arts Visuals i a les nostres xarxes socials (Facebook, Twitter). 

Fins aviat!

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 29 juliol, 2021 - 10:00

Arriba l'Illa dels llibres a la Biblioteca!

Tallers de dinamització lectora a l'Antonio Martín
Acomiadem fins al curs vinent el projecte en xarxa 'La ciència del vol'!

dimecres, 28 juliol, 2021 - 12:30

Acomiadem fins al curs vinent el projecte en xarxa 'La ciència del vol'!

El procés 'Imaginem El Prat del futur!' tornarà a l'octubre amb una exposició...
 piromusical_festa_major.jpg

dimecres, 28 juliol, 2021 - 10:30

La Festa Major es prepara adaptada a la pandèmia

Ajuntament i entitats treballem en una Festa Major diferent, ajustada a les...