Esteu aquí

El Banc de Sang activa la campanya de Nadal per garantir les reserves a més de 2.000 persones hospitalitzades

Es demana a la població del Prat que vagi a donar sang al CEM EStruch, ja que les donacions baixen un 25 % al final de desembre i inicis de gener, quan hi ha més necessitat per la covid

dijous, 17 desembre, 2020 - 09:00

Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Postal nadalenca de les persones donants

Aquest Nadal, les persones donants podran enviar una postal personalitzada al seu entorn tot felicitant les festes i animant a donar sang. A les campanyes de donació rebran una postal que podran escriure i compartir amb qui vulguin i a través del web Donarsang.gencat.cat/nadal es poden personalitzar diferents models de postals digitals i enviar-les.

Els hospitals necessiten 1.000 bosses de sang cada dia. Les dues últimes setmanes de l’any són, juntament amb el mes d’agost, el període més crític de l’any perquè és quan el nombre de donacions disminueix més. Aquest 2020, a més, es dona la situació que les necessitats de sang dels hospitals són superiors durant el mes de desembre i gener. Les transfusions a persones afectades per la covid i les intervencions i tractaments ajornats en l’inici de la pandèmia han fet que, cada dia, se subministrin més de 1.000 bosses de sang als centres hospitalaris. I en les èpoques de menys donació la principal necessitat són les plaquetes, que són les que caduquen més ràpid: als 5 dies. Per això cal mantenir un ritme de donació constant també al Nadal. Reserva d’hora per les col•lectes a tot Catalunya Des d’ara i fins a Reis, s’organitzen a tot Catalunya més de 200 col·lectes de donació de sang.  

A través del web donarsang.gencat.cat es poden consultar els punts de donació més propers a i reservar hora (en el cas del Prat, el CEM Estruch, el 23 i 24 de desembre, i 7 de gener).

Qui pot donar sang?

A Catalunya, cada dia calen 1.000 donacions per atendre les necessitats de les persones malaltes. De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques: - Ser major d’edat i menor de 70 anys - Pesar 50 quilos o més - En cas de ser dona, no estar embarassada Per donar sang no cal estar en dejú.

 

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 25 febrer, 2021 - 13:30

Comença un nou curs del Servei de Primera Acollida per a persones nouvingudes

L’Ajuntament del Prat dona el tret de sortida a un nou curs de coneixement de la societat catalana, amb u...
Participa al Ribera Talent!

dijous, 25 febrer, 2021 - 12:00

Presentem el "Ribera Talent", un concurs dirigit a joves que vulguin compartir els seus talents

Una proposta del grup participant de les Tardes Joves del Ribera, amb l...

dijous, 25 febrer, 2021 - 04:30

“Els sectors més feminitzats són els que més estan patint les conseqüències d’aquesta crisi econòmica i sanitària”

Entrevista a Marisol Rojas, psicòloga especialitzada en violència masclista i...