Esteu aquí

Enlaira LAIKA, tercera edició del laboratori artístic d’/Unzip

Experiments pilotats a la Sala d’Art Josep Bages

Lab laika llançadora de projectes

dimecres, 1 juliol, 2020 - 18:15

El laboratori LAIKA és una llançadora de projectes que treballa en sessions de creació i seguiment amb un grup d’artistes i agents culturals del Prat. Enguany és la tercera edició i se segueixen impulsant projectes que volen començar a desenvolupar una part de les seves propostes, estructurar-les o bé aprofundir en la recerca.

Cada divendres el grup es troba per compartir els diferents avenços individuals, identificar tangències entre els projectes i els objectius del programa d’arts visuals, punts de partida i oportunitats, en un procés d'intercanvi i autogestió que implica també testar els projectes amb el públic i comunitats a mesura que es van desenvolupant.

Investigar en les interaccions amb el públic

LAIKA - Llançadora de projectes, proposa un espai des d’on investigar com els projectes artístics interactuen amb el públic, i com és en aquest espai compartit que es despleguen noves possibilitats de reflexió, creació i reconeixement mutu. El seu programa insta a experimentar en com fer que les idees ampliïn la seva ona expansiva. És un procés obert que es pot seguir a través de Facebook i Twitter i ara en reunions de videoconferència, o a la mateixa Sala d’Art Josep Bages en les sessions de caràcter presencial. 

En aquesta ocasió, ens acompanya en el procés Jesús Arpal Moya de la llibreria cooperativa La Caníbal, aportant context i referents als projectes, enriquint-los amb una mirada externa i experta.

LAIKA i la Convocatòria /Unzip 2020

A més a més, la tercera edició de LAIKA es vincula a la Convocatòria /Unzip 2020: de les tres propostes que es desenvolupen en el marc del laboratori, el mateix grup decidirà la guanyadora de la modalitat Exposició i que continuarà el seu procés de treball i aprofundiment entre els mesos de setembre i desembre. 

En aquest sentit, LAIKA LAB planteja altres possibilitats en la presentació de propostes artístiques a les convocatòries d’art, la presa de decisió i valoració de projectes i formes de fer més comunitàries respecte als processos habituals de jurat d’aquestes convocatòries. Proposa un espai d’intercanvi i discussió, obert, que posa també en diàleg crític el sistema de convocatòries artístiques per al foment de la creació.

Els projectes i creadores que formen part del laboratori són Lía Pérez Cruz amb “108-112 Acciones”; Sara Cuenca Segovia amb “Miss Sarie-Stein” i Cristina Sanz-Gadea amb “Papageno”. 

Sessions del laboratori: 26 de juny i 3, 10, 17 i 24 de juliol.

Compartir

Noticies relacionades

dijous, 29 juliol, 2021 - 10:00

Arriba l'Illa dels llibres a la Biblioteca!

Tallers de dinamització lectora a l'Antonio Martín
Acomiadem fins al curs vinent el projecte en xarxa 'La ciència del vol'!

dimecres, 28 juliol, 2021 - 12:30

Acomiadem fins al curs vinent el projecte en xarxa 'La ciència del vol'!

El procés 'Imaginem El Prat del futur!' tornarà a l'octubre amb una exposició...
 piromusical_festa_major.jpg

dimecres, 28 juliol, 2021 - 10:30

La Festa Major es prepara adaptada a la pandèmia

Ajuntament i entitats treballem en una Festa Major diferent, ajustada a les...