Esteu aquí

Gran acollida de l’acte inaugural del Dia d’Acció per la Salut de les Dones

Va ser una xerrada anomenada “Gènere, treball i salut” a càrrec de l’experta en salut laboral Lucia Artazcoz i d'Isabel Escobar, membre del col·lectiu Sindihogar

Imatge de la xerrada.

Imatge de la xerrada.

dimecres, 24 maig, 2017 - 11:30

El passat dijous 18 de maig el Cèntric Espai Cultura  va acollir la xerrada “Gènere, treball i salut”, acte principal i d’inauguració de les activitats en commemoració pel Dia d’Acció per la Salut de les Dones. La xerrada va anar a càrrec de la directora de l’Agència de Salut Pública i experta en salut laboral, Lucía Artazcoz, i d’Isabel Escobar, membre del col·lectiu Sindihogar. El col·loqui va ser un èxit tan en assistència com en participació.

L’acte va servir per aprofundir en la realitat de les dones en el món laboral i alhora per trencar mites existents del coneixement popular. Per exemple, Artazcoz va explicar que generalment les dones que treballen de forma remunerada fora de casa acostumen a gaudir d’una millor salut gràcies a l’autonomia econòmica i a la xarxa de relacions personals. 

Per altra banda, Escobar, de l’associació de treballadors de la llar, va posar en valor el treball de cura a les persones i de la llar, tot explicant les dificultats per defensar els drets d’un col·lectiu que ha estat històricament poc organitzat degut al tipus de feina tan aïllada i personal.

Resta de l’agenda

Els actes per celebrar el Dia d’Acció per la Salut de les Dones continuaran fins al proper 7 de juny i dels quals destaquen:

  • Taller d’aerobatuca, el dimecres 24 de maig a les 18 h a la plaça de l’amistat.
  • Què puc fer jo per sentir-me millor? (Alimentació i canvis hormonals pre i post menopausa), amb Mònica Salazar, dietista-nutricionista de Summum Salut el Prat. El proper dijous 25 de maig a les 18:30 h a l’Associació de veïns Nucli Antic.
  • Taller de sòl pelvià, amb Noelia Carmelo. El dijous 1 de juny a les 11 h al CEM Estruch.
  • Taller d’higiene postural, el dimecres 7 de juny a les 11 h, al CPS Francesc Palau.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 7 maig, 2021 - 11:30

El Prat commemora el Dia Internacional contra la LTGBIfòbia

Per primera vegada es commemora al Prat el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia. Un dia que té lloc cada 17 de maig i que preté...
-banner_ajuts-485x475px.jpg

dijous, 6 maig, 2021 - 09:45

Ja es pot consultar l’atorgament de l’ajut per les activitats d’estiu 2021

Algunes entitats tornaran a oferir el servei d’acollida