Esteu aquí

Les alumnes de 6è de primària seran vacunades contra els VPH

La vacunació contra els virus del papil·loma humà és la principal novetat de la campanya de vacunacions escolars d'aquest curs a Catalunya.

dimecres, 1 octubre, 2008 - 11:00

Per primera vegada i d'ara endavant, totes les alumnes que cursen 6è de primària als centres educatius d'arreu de Catalunya seran vacunades contra els virus del papil·loma humà (VPH), que poden produir berrugues cutànies, berrugues genitals i alguns tipus de càncer com el de cèrvix.

La vacuna s'administrarà en tres dosis (previsiblement al novembre, al gener i al juny) juntament amb les tres dosis de la vacuna contra l'hepatitis A i B, que ja fa molts anys que s'administra, tant als nois com a les noies.

Les famílies amb nois i noies escolaritzades a 6è de primària al Prat rebran a casa una carta per autoritzar la vacunació dels seus fills i filles.

Les vacunes les administren infermeres dels centres d'atenció primària (CAP) de la ciutat, mentre que l'Ajuntament fa la coordinació entre les escoles i els CAP.

Una altra novetat d'aquest any és que la vacuna contra la varicel·la, que també es feia a les aules de 6è de primària, es farà al CAP que li correspongui a cada noi o noia. No obstant, aquesta vacuna només s'administra a l'alumnat de 6è que encara no hagi passat varicel·la, és a dir, una minoria. L'any passat van ser 40 alumnes a tot el Prat.

Finalment, com des de fa força anys, també s'administrarà la vacuna antitetànica a l'alumnat de 2n d'ESO.

Compartir

Noticies relacionades

divendres, 30 juliol, 2021 - 09:45

Ja es pot consultar l’atorgament d’ajuts per activitats extraescolars del curs 2021-2022

Per al curs vinent s’hi destina 265.000 € i se'n beneficiaran 1.300 alumnes

divendres, 30 juliol, 2021 - 09:15

Precaucions a l'hora d'anar a la platja i el bany

Seguint uns consells senzills, amb coresponsabilitat, tothom en podrem gaudir

dijous, 29 juliol, 2021 - 15:45

El Departament d'Educació incrementa en 4.215 les places d'FP de grau mitjà per donar resposta a l'augment excepcional de la demanda

D’aquestes, 60 places van destinades al Cicle de Grau mitjà de Cures...