Esteu aquí

Ràdio, narrativitat i imatges visuals a l'escola Ramon Llull

Comencen les classes després d'un procés de codisseny amb les mestres i l'Escola d'Arts Visuals del Prat

divendres, 12 febrer, 2021 - 09:15

Amb l'inici d'aquest segon trimestre, el projecte d'Arts Visuals del programa Interseccions a l'escola Ramon Llull ha començat a desplegar-se a les aules. L'escola ha dedicat aquest primer trimestre a dissenyar el projecte artístic- educatiu que es durà a terme amb els infants de primària durant aquest curs. El que pretén aquest projecte és que l'alumnat generi narratives mitjançant l'ús de la imaginació, els processos de lectura, escriptura i la comunicació verbal a partir del fil conductor de la ficció.

Narrativitat i locució amb la col·laboració del Prat Ràdio

L'objectiu és treballar la ficció incloent la ràdio com un mitjà de comunicació que potencia la narrativitat i la imaginació d'imatges visuals sense ser consumides per la mirada, creant enllaços amb la comunitat més propera. Per això, a partir de març, començaran a col·laborar amb El Prat Ràdio amb la finalitat d'aprendre formes de comunicació verbals que fomenten construir imatges mentals. La idea inicial és realitzar un programa de ràdio on entre d'altre contingut, es llegeixin cartes dirigides a una residència de gent gran pròxima a l'escola.

El projecte a les aules

Durant les primeres sessions, les educadores de l'Escola d'Arts Visuals del Prat han generat dinàmiques per conèixer millor als infants. Els hi han enviat àudios a fi que reflexionessin què havien escoltat i després representar-los. Seguint amb les presentacions, les educadores han proposat un joc en el qual cada alumne havia de presentar-se a partir de tres informacions, una de les quals era mentida. Ha servit com a ressonant per construir històries al voltant de tots i totes elles.

El projecte d'arts visuals es desplega a l'escola Ramon Llull des del curs 2017-2018. A continuació, us compartim el reportatge sobre el projecte en el curs 2018-2019.

Compartir

Noticies relacionades

dilluns, 2 agost, 2021 - 11:15

L'exposició “Hores (tristes) de Prat”, de David Airob, finalista dels Premis Joan Guerrero de fotografia

La sèrie de fotografies sobre el dia a dia de la pandèmia encara es pot...

divendres, 30 juliol, 2021 - 09:45

Ja es pot consultar l’atorgament d’ajuts per activitats extraescolars del curs 2021-2022

Per al curs vinent s’hi destina 265.000 € i se'n beneficiaran 1.300 alumnes

dijous, 29 juliol, 2021 - 15:45

El Departament d'Educació incrementa en 4.215 les places d'FP de grau mitjà per donar resposta a l'augment excepcional de la demanda

D’aquestes, 60 places van destinades al Cicle de Grau mitjà de Cures...