La formació és un aspecte essencial per a la posada en marxa i la consolidació de les empreses de recent creació. Per això us oferim un seguit d'accions formatives per l'emprenedoria.

Aquesta formació està definida passant per les diferents etapes de la transformació d’una idea de negoci en una empresa, tractant l’assumpció de riscos i prenent consciència de les principals dificultats dels moments inicials, assumint la gestió econòmica i fiscal de l’activitat i com no podria ser d’una altre manera amb un gran espai destinat a l’aspecte estratègic, comercial i de comunicació per captar clients.

 

*Si teniu interès en qualsevol d’aquests cursos, podeu inscriure-us trucant al telèfon 93 478 68 78, enviant un correu a elpratempren@elprat.cat o mitjançant la inscripció en línia.

12 de març de 9.30 a 12.30 hores

Adreçat a les persones que tenen una idea de negoci i volen crear la seva pròpia empresa. El curs dona a conèixer la eina que serveix per analitzar la viabilitat tècnica i econòmica de la idea de negoci. La sessió analitza què és un pla d’empresa, per a què serveix i la seva estructura.

25 de març de 9.30 a 14.00 hores

Ensenyar com fixar el preu dels productes o serveis i veure com aquesta decisió afecta a la viabilitat de la idea de negoci. Entendre com es fixen els preus dels productes o serveis. Comprendre la importància del marge.

1 i 3 d'abril de 14.30 a 16.30 hores

Aplicar els 6 passos de gestió per a sistematitzar i professionalitzar el teu negoci. Conèixer el propi negoci d’una forma estructurada que et permeti a curt termini generar una millora constant.
Entendre que les vendes seran més i majors si s’acompanyen de sistemes concrets d’anàlisis i control.

16 d'abril de 9.30 a 12.30 hores
Donar eines per fer un anàlisi comptable de la situació i saber prendre decisions. Analitzar la viabilitat econòmica i financera d'un projecte empresarial. Saber elaborar i interpretar un balanç, un compte de resultats i una previsió de tresoreria.

28 i 30 d'abril de 14.30 a 16.30 hores

L’evolució de les noves tecnologies permet que actualment molts tràmits empresarials puguin realitzar-se de forma telemàtica, utilitzant internet a través de certificats digitals. L’objectiu d’aquesta sessió consisteix a explicar les utilitats que té el certificat digital de la Generalitat de Catalunya idcat perquè les noves persones autònomes es beneficiïn del seu ús.

5 de maig de 9.30 a 14.30 hores

Donar eines i coneixements per marcar l’estratègia comercial dels emprenedors necessària per captar els primers clients. Dotar de coneixements que els permeti generar un argumentari de vendes potent a emprenedors que comencen i saber fer una adequada acció comercial.

13 de maig de 9.30 a 13.30 hores

Aprendre a utilitzar una eina per generar models de negoci amb una proposta de valor per als clients. Definició del model Canvas, estratègies de model de negoci. Introducció d’aspectes competitius al model de negoci i definició d’una proposta única de valor.

20 i 21 de maig de 9.30 a 12.30 hores

L’objectiu del curs és donar a conèixer de forma global la figura de l’empresari individual o treballador autònom, des de totes les seves vessants, analitzant tots els seus drets i obligacions i incidint en els ajuts, beneficis fiscals i de seguretat social.

8, 9 i 10 de juny

L’objectiu d’aquest curs és el d’ajudar a les empreses-comerços a fer-se més visibles a Internet, aconseguir que els clients les trobin amb facilitat i que puguin augmentar les seves vendes i objectius comercials.

18 i 23 de setembre de 14.30 a 16.30 hores

Construir una marca forta i assimilar en quins elements l’hem d’implantar. Millorar el nostre espai comercial amb una distribució més armoniosa i un concepte totalment definit cap a la nostra filosofia. Conèixer què és el que fan els altres i aprendre com ho podem aplicar al nostre negoci.

30 de setembre i 5, 7, 13 i 15 d'octubre de 14.15 a 16.45 hores

Aprendre amb profunditat el màrqueting on line a través de WhatsApp i les novetats que aporta WhatsApp Business als negocis per comunicar-se de forma més efectiva amb els clients. Aprendre amb profunditat el
funcionament de Facebook a nivell d’empresa per poder utilitzar-lo en el dia a dia amb èxit en el negoci dels participants.

4 i 5 de novembre de 15.30 a 19.30 hores

L’objectiu del taller és acostar la mecànica dels impostos als petits empresaris/àries, per tal que a través de la pràctica coneguin millor el seu contingut i puguin realitzar de forma independent o juntament amb els seus gestors una millor planificació de la seva tributació.

9, 10, 12, 17 i 19 de novembre de 14.30 a 16.30 hores

Amb aquesta formació podreu conèixer les tendències d’aparadorisme Nadal 2020, treballar amb materials sostenibles i reciclats així com saber quins son els codis cromàtics més adients al nostre comerç per una campanya nadalenca. També us ensenyaran a fomentar la venta creuada i l’ impuls a l’aparador i reforçar la imatge corporativa mitjançant l’exposició de producte.

24 i 26 de novembre de 10.00 a 13.00 hores

L’objectiu del curs és donar a conèixer de forma global la figura de l’empresari individual o treballador autònom, des de totes les seves vessants, analitzant tots els seus drets i obligacions i incidint en els ajuts, beneficis fiscals i de seguretat social.

El Prat emprèn és un programa de formació presencial que consisteix en un seguit de tallers de curta durada. L'objectiu és reforçar l'assessorament individual, que busca donar resposta als problemes que es plantegen en el procés d'anàlisi del projecte empresarial i proporcionar eines i coneixements per millorar l'activitat emprenedora. 

A qui s'adreça?

A nous emprenedors i emprenedores i a empreses de recent creació.

Com s'hi pot accedir?

Cal inscriure’s prèviament. Podeu fer-ho per correu electrònic (elpratempren@elprat.cat), trucant al telèfon 93 478 68 78, a través de la seu electrònica, de les inscripcions en línia o presencialment, al Servei de suport a les persones emprenedores i a les empreses del Centre de Promoció Econòmica.

On i quan s’imparteixen els cursos?

Generalment, els cursos s’imparteixen al Centre de Promoció Econòmica. Els horaris dels cursos depenen de la programació.

Cost dels cursos

Gratuït.

*Aquests cursos estan subvencionat per la Diputació de Barcelona.

Documents relacionats

Oferta formativa 2020 (pdf - 236947 bytes)

Temes relacionats

Formació per a persones emprenedores

Oferta d’accions formatives per posar en marxa i consolidar un negoci.

Formació per a comerciants

Accions formatives per millorar la competitivitat del comerç local.

Formació contínua prioritàriament persones treballadores

Cursos de formació professional dirigits a treballadors i treballadores en actiu

Programes de suport i innovació per a l'empresa

Punt d'informació sobre serveis i recursos destinats a fomentar la consolidació empresa...

Servei de creació d'empreses

Conjunt de serveis d'acompanyament i suport a les persones que volen constituir una...

Sou comerciants?

Descobriu opcions per fer més competitiu el vostre negoci.

Voleu crear una empresa d'economia social ?

Serveis d'acompanyament per desenvolupar els vostres projectes d’economia social.

Segells de qualitat


Certificació ISO 9001