Esteu aquí

Can Rigol visita el Centre d'Art Torre Muntadas

Temes: Cultura
Categories: Arts visuals i plàstiques
TIPUS: Proposta
Per a qui: Familiar, Infantil, Jove
Projecte Educatiu Corrent Continu

PROJECTE EDUCATIU CORRENT CONTINU*

Treball col•laboratiu entre el Centre d'Educació Especial Can Rigol i el Centre Art Torre Muntadas

El 4 de juny, les aules F1 i F2 del CEE Can Rigol (de joves fins a 17 anys acompanyats de famílies) visitaran el centre d'art com a colofó final del projecte educatiu conjunt que s'ha desenvolupat al llarg de l'any entre l'aquest centre educatiu i el Centre d'Art Torre Muntadas.

A aquesta sessió (així com a la que ja es va realitzar amb l'aula P2 i els seus infants entre 6 i 13 anys acompanyats de famílies), es proposaran activitats en les quals les arts visuals i la dansa ens serviran com a mètodes d'experimentació i descoberta.

Acció en col·laboració amb el col·lectiu artístic-comunitari Lo Relacional.

---

QUÈ ÉS AIXÒ DE CORRENT CONTINU?

La imatge mental que dibuixen les paraules “Corrent Continu”, és la d'un circuit sempre en funcionament, en un corrent infinit; i així és com ens imaginem el nostre programa educatiu: com un circuit sense fi on les experiències i les persones es connecten i desconnecten depenent dels seus interessos o de les activitats en les que es volen integrar.

Una de les propostes que estem desenvolupant dins aquesta perspectiva, és la que s’està portant a terme entre els mesos de març i juny de 2019, i en la que estem treballant de forma conjunta CEE Can Rigol, Centre d'Art Torre Muntadas, el col•lectiu artístic Lo Relacional i l’equip d’educadors del projecte Art En Família d’/UNZIP format per David Faure, Inés Clapés i Puri Núñez Fernández.

PER QUÈ FEM AIXÒ? QUINS SÓN ELS NOSTRES OBJECTIUS?

Per una banda, el centre d'art vol treball el seu programa d'activitats des d'un punt de vista més inclusiu, atenent a la diversitat d’usuaris/participants, i en relació amb les famílies en aquelles activitats educatives dirigides a infants; i a Can Rigol es vol treballar a les aules més amb l'art, posant en pràctica noves metodologies i relacionant el seu programa pedagògic amb el programa del centre d’art.

Per això aquest any formem un gran equip, connectant maneres de fer, generant espais on contínuament es traspassen coneixements i energies que ens enriqueixen mútuament de forma contínua.

COM HO FEM?

Per desenvolupar aquesta experiència pilot, hem buscat, d’entre tots els projectes que impulsem des d’ambdós centres, un que ens servís de punt en comú. Així, hem arribat a la confluència dels projectes Art en Família (impulsat per /UNZIP i dirigit a famílies amb infants entre 4 i 9 anys) i de les aules P2, F1 i F2 de Can Rigol (formades per infants i joves entre 6 i 17 anys amb diversitat física i intel•lectual). Així, generem contacte i intercanvi entre els continguts de les sessions a classe del centre educatiu Can Rigol, i el cicle d'activitats Art en Família a Torre Muntadas on intentem jugar, experimentar i aprendre de forma diferent sobre el nostre entorn.

AMB QUI HO FEM?

Som un gran equip! Treballarem conjuntament docents i professionals de CEE Can Rigol i del C.A.Torre Muntadas, el col•lectiu artístic-comunitari Lo Relacional i l'equip d'educadors del projecte Art en Família. Però també tots els infants, joves i familiars que s’involucren al projecte, que assisteixen a les sessions, i amb els que ambdós centres treballem cada dia i aprenem.

Però tota la ciutadania és convidada a aportar a aquesta experiència, a aquest corrent infinit i continu, que acabarà transformant l'equipament en un centre d'art integrat, on persones amb tota classe de mobilitat i capacitats intel·lectuals i físiques, treballen plegades.

Activitats relacionades