Esteu aquí

Jocs Foto_Gràfics

jocs

En aquest taller experimentarem amb el llenguatge fotogràfic com a mitjà de creació. Espai, forma, color, moviment, llum, profunditat... seran posats en joc per indagar i desenvolupar un llenguatge fotogràfic personal.

Metodologia i temari: La construcció de jocs visuals serà l'eix a partir del qual s'aniran proposant unes activitats que aniran acompanyades amb material teòric i imatges seleccionades per als continguts que es desenvoluparan.

  • La forma. Recorreguts formals. Similituds de forma, de continuïtat, ritmes lineals. Generació de centres d'interès per èmfasi lineals i distribució dels contrastos. L'ordre.
  • Relació figura-fons. Relació espai i figura. Direcció de les formes en relació a l'enquadrament. L'enquadrament i el centre focal com a ordenador visual. Valor del buit com a forma. El cos.
  • El moviment. L’estàtic i el dinàmic en funció del context. Seqüències fotogràfiques. Concepte de Sèrie. Diferents representacions del temps. El temps narrat. La memòria.
  • L'espai. Profunditat de camp. La representació de les tres dimensions en el pla. La perspectiva en l'art i la fragmentació espacial. El context.
  • La llum com a generadora de formes. El contrast com a origen d'estructures compositives. La textura: l'opacitat, la transparència, els reflexos. Les coses.

A qui va destinat: als que estiguin interessats en enriquir la creativitat i incorporar elements del llenguatge visual a la seva mirada fotogràfica.

Observacions:  

  • Cal portar càmera fotogràfica a totes les sessions
  • No hi haurà sessions: 30 d'abril  i 21 de maig. Aquestes sessions no estan comptabilitzades a la programació. 
  • Accessible

Cursos relacionats

Monogràfic Els gèneres cinematogràfics

Tipus: Fotografia i audiovisuals
Quan: Del 11/10/2021 al 20/12/2021
On: Centre Cultural El Remolar

Inscripcions Obertes

Monogràfic de Curtmetratge

Tipus: Fotografia i audiovisuals
Quan: Del 14/10/2021 al 16/12/2021
On: Centre Cultural El Remolar

Inscripcions Obertes