Col·labora amb el Dia Mundial de l'Alzheimer 2019

Objectiu del projecte

La malaltia de l’Alzheimer és la primera causa de demència (fins al 70 %) en els països anomenats desenvolupats. A l'estat espanyol, es calcula que entre un 5 i un 10% de les persones més grans de 65 anys la pateixen.

Més enllà del tractament farmacològic, hi ha mesures que poden ajudar la persona afectada d’Alzheimer perquè la malaltia avanci més lentament. Un abordatge global ha demostrat que millora la situació vital i frena el deteriorament progressiu.

El treball dut a terme per l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer del Baix Llobregat, ha estat molt important, al Prat i a la comarca, l’esforç de l’associació ha estat pioner per sensibilitzar i promoure els recursos tan necessaris perquè la qualitat de vida sigui el millor possible.

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, que es commemora al voltant del 21 de setembre, al Prat, s’organitzen tot un cicle d’activitats per sensibilitzar la població. De moment, la malaltia de l’Alzheimer no es pot curar, però si es pot millorar la qualitat de vida i també disminuir l’estigma que envolta la malaltia. Us convidem a participar.

Una d'aquestes activitats tindrà lloc durant el 20 de setembre i consistirà en sortir al carrer a diferents punts de la ciutat per tal de sensibilitzar i recaptar finançament amb l'ajuda de persones voluntàries a diverses taules informatives:

  • Plaça de la Vila (9 - 20h)
  • Ctra. Marina / cantonada Av. Verge de Montserrat (9 - 20h)
  • C. Lleida / cantonada Coronel San Feliu (9 - 14h)
  • Av. Verge de Montserrat / Av. El Remolar (9 - 14h)
  • Av. Verge de Montserrat cantonada  zonilla , davant pastisseria Frambuesa (9 - 20h)

Tasca i dedicació de la persona voluntària

Les persones voluntàries hauran d'animar a la ciutadania a fer una aportació econòmica i a donar informació a qui ho necessiti sobre l’entitat i les activitats.

Es pot col·laborar en diferents franges horàries segons disponibilitat de la persona voluntària i en funció de cada taula.

A qui s’adreça?

Qualsevol persona interessada en sensibilitzar la població sobre la malaltia i col·laborar en la recaptació de finançament per la causa.

Com s’hi pot accedir?

Si hi teniu interès, podeu posar-vos en contacte amb el Punt de Voluntariat, a través del correu electrònic voluntariat@elprat.cat, del telèfon 93 379 00 50 (extensió 5600), o presencialment a l’equipament Cases d’en Puig.

Entitat organitzadora

Associació de Familiars d'Alzheimer AFA

Av. d'Apel·les Mestres 0033
Tel: 933790022 | Web | Mail | Twitter | Facebook

També et pot interessar

Lliga Reumatològica

Ajudeu a millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties reumàtiques.

Equinoteràpia

Ajudeu les persones amb discapacitat a créixer a través del vincle amb els cavalls.

Promoció de la salut amb Creu Roja

Els dissabtes al matí, pots participar amb Creu Roja en la promoció de la salut de la...

Voluntariat per al programa “Calor i cafè”

Acompanyeu persones amb problemes d’addiccions en la seva recuperació quotidiana.